%14 %276 %2025
weather
13°
Marmaris Haber Genel Fethiye Restoranları İçin Yeni Tanıtım ve Menü Politikaları Şekilleniyor

Fethiye Restoranları İçin Yeni Tanıtım ve Menü Politikaları Şekilleniyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) yapılan toplantıda, Fethiye’de hizmet veren restoran işletmecilerinin sorunları ve önerileri konuşuldu.

0
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fethiye Restoranları İçin Yeni Tanıtım ve Menü Politikaları Şekilleniyor

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı başkanlığında 12 Haziran 2025 tarihinde gerçekleşen toplantıya Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Yardımcısı Ali Özdemir, FTSO Meclis üyeleri Emre Ekizoğlu aynı zamanda 7  Nolu Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Selamettin Yılmaz ve Komite Üyesi Aydın Ertemli, FTSO Genel Sekreter Ezgi Tugay ile FTSO üyesi restoran işletmecileri katıldı. FTSO Meğri Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda sektör temsilcilerinin sorunları ve çözüm önerileri kayıt altına alındı.

Toplantıda ilk olarak azami fiyat tarifeleri hakkında değerlendirmeler yapıldı. Fethiye’nin tanıtımına katkı yapacak çalışmaların belediye, sivil toplum kuruluşları ve işletmeler arasında kurulacak ortak koordinasyonla etkili şekilde yapılması gerektiğini belirten işletmeciler, gastronomi alanında çoğu turizm bölgesine göre çok iyi durumda olan Fethiye’nin tanıtımda eksik kaldığının altını çizdi. Özellikle influencer tanıtımlarının son dönemde en etkili reklam aracı haline geldiğini belirten işletmeciler, destinasyon tanıtımlarına ayrılan kaynakların bu yöne aktırılmasının Fethiye için daha iyi sonuçlar vereceğine inandıklarını belirtti.

İşletmecilerden gelen tüm sorun ve önerileri kayıt altına alarak, gerekli çalışmaları başlatacaklarını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye’nin yerel değerlerini ön plana çıkarmak noktasında işletmecilerden destek istedi. Coğrafi işaretliler başta olmak üzere yerel ürünlerinin restoran menülerinde yer alması gerektiğini belirten Başkan Çıralı, ürünlerin restoranlara uygun hale getirilmesi için Türkiye’nin ünlü şefleri ve akademisyenleri ile çalışma yürütmeye hazır olduklarını söyledi. Fethiye’nin gastronomi alanında da adından söz ettiren bir turizm destinasyonu olması için ellerinden gelen gayreti göstermeye hazır olduklarını aktaran Başkan Çıralı, toplantıya katılarak görüş ve önerilerini paylaşan restoran işletmecilerine ayrı ayrı teşekkür etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gökova’da radar aracının üzerine ağaç devrildi

Gökova’da radar aracının üzerine ağaç devrildi